ACTIVITATS EDUCATIVES PER E.S.O. i BATXILLERAT

Què fem?
Activitats al centre i/o altres esdeveniments que incloguin visita o excursió. Les temàtiques són variades, abarcant diferents espècies d'animals, biodiversitat general, natura, etc. També podem col·laborar en activitats vinculades amb projectes d'Aprenentatge i Servei, ApS.
Demaneu-nos informació (info@animallatitude.org)
Actualment oferim dos activitats especials!
Jo també visc el Mediterrani, activitats varies per diferents col·lectius, que inclou una xerrada per als més joves, Els grans animals marins del Mediterrani.
Animals a la Ciutat. Visita a un centre de rescat i recuperació de fauna. Coneixerem quina és la problemàtica actual amb el tràfic d'animals, la compra-venta i els abandonaments.
*El cost de l'activitat varia si implica trasllat dels tallerites o es realitza a l'exterior i és necessita una embarcació, entrades a algun centre o parc natural, o d'altres recursos.
I dins les temàtiques que treballem, aquests són algunes de les activitats que us podem oferir:
- Tinença responsable dels animals de companyia: Quins animals volem tenir a casa? Són realment animals de companyia i estem capacitats per tenir-los? Coneixerem les mascotes més habituals en l'actualitat, la seva vida en llibertat i el seu benestar a casa.
- Adaptacions per viure al mar: Com estan preparats els animals marins per viure en un medi com l'aigua i com per exemple els catxalots poden baixar a grans profunditats.
- Perill, ens envaeixen! Activitat sobre espècies invasores
- Aventura a l'Àfrica: Activitat on s'aproparan els joves als elefants a través d'un viatge per Sud-àfrica: característiques, curiositats i problemàtica actual de les seves poblacions.
- Coneixem el peix que mengem? Aprendre com podem saber si és un peix fresc o no, estudiar el peix i aprendre a veure tot el que ens diu el seu aspecte, descobrir on viu, que menja i les seves parts.
- Coneguem els rèptils! Explicar els diferents rèptils i les seves adaptacions a través de jocs i pensant com ho faríem nosaltres per viure en les seves condicions.
- Com es forma la sorra? Portar diferents sorres de diferents llocs i explicar com es pot conèixer de què està formada i saber així que hi ha prop d'aquella zona i explicar com es forma la sorra.
- Són els taurons tan perillosos com pensem? Treballarem diferents vídeos o idees que tenim actualment sobre els taurons i les anirem desmuntant mentre anem coneixent com són realment els taurons.
- Les orques: parlarem de la problemàtica del captiveri i de la gran intel·ligència dels dofins i altres cetacis.
- Primers auxilis en animals domèstics: activitat sobre com, en cas d'accident o trobar un animal, el podem atendre fins que arribi el veterinari.
- El regne de les abelles: Donar a conèixer les abelles i el seu paper fonamental en el medi natural.
- Fem un hort! Com fer un hort al nostre centre.
- Jo també visc a la península Ibèrica: Activitat sobre els mamífers que habiten a la península Ibèrica.
- Anem a albirar balenes! Sortida de temporada (primavera o tardor) per conèixer la fauna marina del Mediterrani.
Aquestes activitats com d'altres, també les incloem en Crèdits de Síntesi o projectes d'Aprenentat i Servei
- Escames, closques i pells viscoses. Crèdit de síntesi sobre rèptils i amfibis
- El Mediterrani, des de les platges a la profunditat. Els animals que hi viuen, ecologia marina, problemàtica, etc.
- El Cicle de la vida, ecologia i xarxes tròfiques
- Jo també sóc un primat: biologia humana, evolució, primats, etc.
- Des d'Itàlia creuant els Pirineus: els llops arriben a Catalunya.
- Grans ecosistemes: Crèdit de síntesi sobre diferents ecosistemes com l'Amazones, la sabana africana, deserts, aiguamolls, etc.
- Etologia, el comportament dels gats i els gossos
- Jo també vull viatjar: credit de síntesi sobre diferents països i els seus espais naturals: Madagascar, Alaska, Argentina, Kènia, Indonèsia, etc.
... i molts més!