top of page

Els animals que s'amaguen al territori català

Tot i ser difícils de veure, podem conèixer quins animals viuen en un espai natural gràcies als rastres i senyals que ens deixen. De fet existeixen diferents mètodes per veure'ls, conèixer la seva existència i estudiar les seves poblacions.
Quan passegem pels espais naturals del territori català, a primera vista podria semblar que els animals salvatges es troben lluny del nostre abast o fins i tot, que la seva presència és inexistent. Però si sabem on i què mirar, ens adonarem de la gran quantitat de vida que ens envolta fins i tot quan no la podem percebre.

Per exemple, els mamífers són generalment esquerps i d’activitat nocturna i/o crepuscular i, per tant, són difícils de veure. És freqüent però, trobar-ne excrements, petjades o caus que constaten la seva presència.

Per altra banda als rius i les zones humides, hi viuen diverses espècies d’amfibis, rèptils i mamífers. N’hi ha que només depenen del medi aquàtic per al creixement de les seves larves, com la salamandra i els gripaus; altres amfibis, com els tritons i les granotes, a més, hi viuen tot l’any. Moltes espècies s’hi alimenten i hi troben els ambients idonis per a reproduir-se: la tortuga de rierol, la serp d’aigua, la rata d’aigua o la llúdriga. Un gran nombre d’espècies terrestres també s’hi acosten a la recerca d’aliment, refugi o lloc on criar: la geneta, la guineu, el vidriol, la serp de collaret i el ratpenat d’aigua, entre d’altres. (informació del Museu del Ter)

Però tot i que els animals són molt difícils de trobar, al bosc ens deixen un munt de pistes per poder descobrir-los.​ Aprendre a interpretar els rastres i senyals que els animals deixen en el medi durant la seva activitat quotidiana, només és qüestió d'entrenar la nostra capacitat d'observació i seguir unes senzilles pautes que ens obriran un nou ventall d'oportunitats per descobrir els secrets dels mamífers més esquerps. Amb uns coneixements bàsics de rastreig serem capaços d'identificar i interpretar aquests senyals de l'entorn que ens revelen el seu comportament, que mengen, on viuen i com es mouen els habitants dels nostres boscos.

Animal Latitude ens ofereix l'oportunitat de descobrir aquest món de rastres i senyals amb un sortides de camp que s'organitzen amb experts en mamífers ibèrics. Aquestes sortides es dirigeixin principalment a adults, però també a un públic familiar, ja que poden anar acompanyats per infants. L' objectiu és aprendre i practicar tècniques d'identificació i rastreig de mamífers, mentre es fa una passejada per un espai natural i es van descobrint els senyals que han deixat els animals de la zona.Featured Posts
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page