top of page

Col·lectiu "DESPERTA! art i natura"

Grup iniciat en el mes d'abril de 2023 Barcelona

Quina és la nostra relació amb els espais de natura de la ciutat? La natura és una font d'inspiració, un espai on trobar calma i benestar per a poder connectar amb l'entorn i amb nosaltres mateixes.

Durant el confinament el nostre contacte amb la natura es va reduir o limitar a observar-la a través de finestres i balcons. La buscàvem en les fotografies guardades, en pel·lícules i documentals. Enyoràvem aquest moment de pau que ens ofereix la natura i el cercàvem per a inspirar-nos. Vam aprofitar aquesta calma de la “ciutat adormida” per a crear. El record d’aquesta enyorança ens va a ajudar a generar una nova connexió amb la natura i amb el nostre entorn.

El que vam poder observar és que la creativitat i l’art ens ajuden a connectar amb l’entorn i expressar les nostres emocions. I així ho vam compartir realitzant a finals del 2020 una exposició conjunta oberta a la ciutadania, amb el suport de les Aules Ambientals de la Sagrada Família i el Bosc Turull, i l’Espai 210.

Ara seguim creant juntes, impulsant un grup participatiu comunitari a Barcelona. Un lloc per  connectar amb la natura a través de l'art, conèixer el nostre entorn i disciplines artístiques; per a despertar les teves emocions i la creativitat. Espais de calma per nosaltres, compartits, per descobrir-nos i descobrir el que ens envolta, pel nostre benestar, l’art i la natura.

L'objectiu d’aquest dels grups i dels espais compartits, és fomentar la consciència ecològica i mediambiental a través d'un procés creatiu i autogestionat. La formació d’aquest espai compartit sorgeix de les necessitats que observem en la nostra societat. Una societat canviant, amb molts reptes per aconseguir, tant des del punt de vista social com ambiental. Sovint veiem una societat amb un ritme de vida frenètic que deixa poc espai per a la reflexió, per la calma, per a la descoberta de l’entorn, per la cura del medi natural, per a la inspiració i la creació .

​A través d’aquests grups fem sessions per a vincular l'art i la natura, en  les quals podem descobrir tècniques noves i conèixer espais de natura a la ciutat.​

Abril del 2023 es va obrir un grup al barri de Gràcia amb persones que compartien l'interès en la natura, en el coneixement de l'entorn natural, en espais verds i blaus, i en l'art com a eina de connexió, i seguim fent trobades en aquest 2024!

Si l’art i la natura és quelcom que et mou, si tens ganes de trobar un espai col·lectiu per a aturar-te un moment, per a fer un parèntesi en el teu dia a dia, per a trobar persones amb qui compartir inquietuds. Si tens ganes de crear i compartir obres i projectes juntes, suma-t’hi!

 

És el teu col·lectiu si :

  • Tens més de 18 anys.

  • Pots fer trobades a Barcelona.

  • Tens disponibilitat per a participar en el projecte de forma regular (trobada mensual, dimarts a la tarda, o altres dies puntualment. A decidir pel grup).

  • Domines el catalá o castellà.

  • Tens ganes de participar en un grup per a crear un espai i projecte comú sobre art i natura.

  • T'interessa l'art i la creativitat en general (diferents tècniques).

  • T’interessa el medi ambient i la seva actualitat.

  • T’interessa conèixer espais de natura urbana.

  • T’agrada compartir un espai de reflexió, inspiració i connexió amb la natura, l'entorn i les persones.

 

Ens vam començar a trobar el 18 d'abril, i de moment ens reunim un cop al mes al barri de Gràcia. Escriu a info@animallatitude.org si et vols sumar a aquest grup participatiu, o vols que et donem més informació.

bottom of page