Image by Josh Calabrese
reineta
natusfera_web3
dragó_rosat
pardal_comú
Accesibilidad en silla de ruedas

Accés-natura

Primeros auxilios de animales salvajes

Accés Natura ha estat reconeguda com una de les Bones Idees per canviar el món 2019, per l'Ajuntament de Barcelona, amb relació a l'objectiu 1. Biodiversitat del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Trobareu més informació descarregant aquesta FITXA.

Descobreix-la!

Accés Natura és un projecte d'acció socioambiental, que pretén apropar la natura a aquelles persones que en tenen més difícil accés, sempre de manera interactiva i participativa, i a la vegada unint persones de diversos col·lectius, creant així xarxes entre les mateixes i les entitats. 

Es vol donar a conèixer la fauna i flora de la ciutat de Barcelona a través d’itineraris a diversos espais de la ciutat, dirigits principalment a col·lectius de persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió, on les participants podran gaudir del medi natural, obtenir-ne coneixements i noves experiències, tot fent ús de metodologies adaptades tan a l’entorn com a les persones participants, promovent i possibilitant l’accés de les mateixes als espais naturals de la ciutat.

Disposar d’espais verds a la ciutat és un gran valor que se’ns ofereix i que s’ha de potenciar com a font de qualitat de vida de la ciutadania. Per altra banda, afavorir la trobada de diferents col·lectius compartint una activitat al medi ambient, afavoreix els vincles i relacions, donant a conèixer valors i principis, així com altres punts de vista.

Organitzem itineraris a mida per a entitats que hi estiguin interessades, i també oferim itineraris dins el Mapa Barcelona+Sostenible. Podeu demanar més informació escrivint al correu d'info@animallatitude.org

Nota: des de març 2020 no estem oferint les sortides, es tornarà a l'activitat un cop estigui permés, i seguint els protocols i normativa existent.

Aquest vídeo mostra el resultat d'aquestes sortides, que es van realitzar a finals de 2019, amb la participació de la Fundació Estimia, entitat que treballa per a persones amb discapacitat, i amb el grup de joves d'Aprenem Compartint, un projecte del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que dóna suport a l'alumnat amb dificultats.