top of page

10 beneficis dels animals de companyia


Cada vegada són més les persones que decideixen compartir la seva vida amb un animal de companyia, sigui gos, gat o qualsevol altre tipus de mascota, durant els últims anys la seva presència en les llars ha crescut significativament.


Les mascotes han deixat de ser un simple animal de companyia per convertir-se en un membre més de la família, el qual rep el mateix amor i afecte que qualsevol altre. Al moment d'adquirir una mascota és important tenir en compte que implica unes responsabilitats i el nostre total compromís per garantir el seu benestar. És important conèixer les necessitats de cada tipus d’animal domèstic, o que volem tenir a casa, i reflexionar si tindrà una bona vida amb nosaltres, si li podem oferir tot allò que necessita. Hem de ser capaços de decidir quin tipus d’animal domèstic encaixa millor amb la situació familiar o el nostre estil de vida, o si és millor no tenir cap animal a casa. En el cas que tinguem la possibilitat, hem de saber també que la nostra mascota ens aportarà nombrosos beneficis per a la salut.


Diversos estudis han demostrat l'efecte positiu dels animals de companyia sobre la salut de les persones que conviuen amb ells, ja que aporten molts beneficis, principalment:

 1. Redueixen l’estrès, ansietat i depressió

 2. Augmenten l’activitat física, i molt significativament si l’animal s’ha de treure a passejar.

 3. Milloren el comportament d’adolescents i joves amb problemes, ja que els fa més empàtics i per tant els ajuda en les seves relacions socials.

 4. Creen un ambient més agradable i acollidor, especialment a les cases on hi viuen persones soles o gent gran.

 5. Ens fa estar actius i ocupats, ja que ens hem de tenir cura d’ells.

 6. Milloren i motiven de manera positiva les relacions entre persones humanes.

 7. Contribueixen en l’aprenentatge de les habilitats socials, sobretot en la comunicació, i especialment amb els infants.

 8. Augmenten l’autoestima de les persones, però sobretot d’aquelles que la tenen baixa.

 9. Ajuden a la recuperació de persones amb malalties.

 10. Milloren l'estat d'ànim dels seus propietaris

Els animals han estat presents en la vida de les persones des de fa molts i molts anys. Vam començar a relacionar-nos amb ells, ja que els necessitàvem com a eines per a llaurar, protegir la nostra llar, arrossegar material pesant, mitjà de transport… A poc a poc el fenòmen de la domesticació va anar evolucionant, i podríem dir que en aquelles societats ja més assentades, en famílies que tenien totes les necessitats cobertes, els animals van començar a passar a ser animals de companyia.


El vincle que tenim amb els animals s’ha anat modificant al llarg del temps, generant el dia d'avui, grans moviments animalistes, el creixement de la població vegana i vegetariana, moviments de protecció i conservació dels animals, manifestacions en contra de la captivitat, i el pas de la reducció de la venda d'animals al fet d'adoptar. Actualment l'opció més responsable a l'hora de decidir tenir un animal a casa, comença per la seva adopció.


En la nostra societat ha evolucionat també el format de les famílies, o el nombre de persones que viuen soles. En aquest context els animals domèstics han passat a ser uns grans companys, amics lleials i part de la nostra família, en especials els gossos i gats.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page